Algemene- & Sportkinesitherapie

Algemene en sportkinesitherapie te LokerenVerscheidene aandoeningen, zoals rugklachten, schouderoperaties, knie- en heupprothesen... kunnen efficiënt met kinesitherapie behandeld worden.

Elke kinesitherapeutische behandeling wordt voorafgegaan door een vraaggesprek en een uitgebreid functieonderzoek.
Op basis van deze bevindingen wordt dan een behandelplan opgesteld met duidelijk vooropgestelde doelen en tussentijdse evaluaties om tot de beste resultaten te komen.
Een kinésessie start meestal met een passieve behandeling (massage, mobilisaties, stretchingen, tracties, manipulaties, warmtepakkingen en elektrostimulatie,…) en evolueert dan naar een meer actievere therapie. Door middel van actieve oefentherapie en een functionele sportspecifieke training tracht ik het herstel van elk individu op zijn hoogst haalbare niveau te krijgen. Hiervoor is de praktijk uitgerust met een uitgebreid aanbod aan kracht- en fitnesstoestellen, alsook kleinere oefenmaterialen. Tevens krijgt elke patiënt de nodige oefeningen, tips en advies ter preventie van toekomstige letsels.

Aandacht voor het individu en zijn mogelijkheden staat steeds centraal. Op die manier kan zowel de recreatieve sporter als de competitieve atleet aan zijn trekken komen.

http://www.kinesitherapie.be